Livet på Northvolt

Att få vara med och bygga upp en ny hållbar produktion i Sverige och Skellefteå är verkligen unikt.

Vi på Northvolt idag har gemensamt att vi brinner för ett hållbart samhälle med tillgång till effektiva och miljövänliga energilager. Det som dock snabbt blir det roligaste (enligt Northvolters själva) med att jobba på Northvolt är att få vara en del av ett multinationellt, diversifierat team.

En Northvolter kommer i alla varianter: Yngre nyutbildade och de med många års erfarenhet, de som har jobbat inom produktion och industri länge och de som kommer från helt andra branscher och tidigare erfarenheter. Vi är över 60 nationaliteter som alla har samma vision: Att möjliggöra en hållbar framtid.

Att arbeta i battericellsproduktion

Att tillverka batterier innebär att arbeta i en väldigt ren och högautomatiserad miljö. Det innebär t.ex. att all montering sker i maskiner och inte manuellt.  

Produktionsprocessen är uppdelad i två stora block. Den första kan liknas vid kemisk processindustri och här produceras en del av batteriets aktiva material (det som kommer bli minuset i batteriet). I det andra blocket så tillverkas själva battericellen. Processen är högteknologisk och automatiserad.  

Battericeller och det aktiva materialet i cellerna kräver en väldigt kontrollerad miljö när de produceras för att uppnå hög kvalité. Därför är det noga att battericellerna produceras i ren- och torrum, för att hålla smuts och partiklar borta samt för att kontrollera luftfuktigheten. 

Att jobba i ren- och torrum är som att jobba i något som påminner om en labbmiljö. Det kräver specifik träning och skyddskläder när man är där inne.

Har du frågor om hur det är att jobba hos oss?

Se gärna våran FAQ. Skulle du inte hitta svar där är du självklart välkommen att kontakta oss på join@northvolt.com eller kika mer på northvolt.com.

Kolla även på vår introduktionsvideo nedan som ger inblick till Nortvolt resa och mission att göra skillnad med ambitiösa miljövänliga lösnignar.