Tack till alla i Bergsbyn för ert tålamod!

Nu byggs det i Skellefteå. Många har varit uppe på utsiktsplatsen för att kolla på grunden till det som kommer bli en av Europas största batterifabriker och sett de massiva mängder jord och stenkross som nu förflyttas. Bygget är enormt och ibland högljutt – men nu är det värsta över för den här gången.

Därför vill jag passa på att personligen, och å hela Northvolts vägnar, tacka alla er i Bergsbyn med omnejd som fått höra dånet och känt vibrationerna i marken. Ni har visat ett fantastiskt tålamod och hjärtlighet när jag fått chansen att tala med er vid Northvolts olika möten. Jag hoppas hela Skellefteå förstår att ni offrat en del av er lugna vardag för att hela bygden ska få en bättre framtid.

Jag hoppas också att ni, när det dånar i berget, kan känna att det som nu byggs inte bara kommer få bygden att leva och växa, utan också kommer att göra Skellefteå till en avgörande del av elektrifieringen och klimatomställningen i Europa. Alla vi som på något sätt är involverade i bygget kommer kunna berätta för våra barn och barnbarn att vi var med och gjorde det hårda jobb som krävdes för att de skulle kunna fortsätta leva ett gott liv.

För att tacka er kommer vi också anordna en grillfest i vår när vädret tillåter. Så om er grillning stördes i somras kanske vi kan ta igen det då – med råge.

Peter Carlsson, Northvolt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *