Aktuellt från markarbetet

Översiktsbilden av området, tagen måndag 17 juni, visar nu byggklara ytor på delar av området. De första barackerna till byggets etablering har kommit på plats och arbetet med själva byggnaderna beräknas påbörjas under sensommaren.

  • De större sprängningarna som pågått sedan september 2018 börjar nu gå mot sitt slut. Över 600 000 fastkubik berg har sprängts loss, krossats och ska fördelas inom området. Att jämföra med om samma mängd berg hade behövts köras ut från området, vilket hade krävt ca 45 000 transporter med fullstor långtradare.
  • Byggvägen som byggts norr och öster om området är färdigställd och kommer att nyttjas som just byggväg framöver.
  • Skellefteå Kraft kommer att påbörja arbetet med att dra både luftledningar och markförlagda elledningar fram till området.
  • Skellefteå kommun fortsätter arbetet med att dra vägar, vatten och avlopp till området.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *